Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Ga direct naar: Cookie melding

Extra kindtegoed

Twee scholieren in de bibliotheek

Als het kindtegoed van € 500,- niet genoeg is om de kosten die je hebt te dekken, kun je voor je kind op het voortgezet onderwijs een aanvullend kindtegoed aanvragen van maximaal € 290,- per jaar. Deze aanvraag deed je via de website van Stichting Leergeld. Vanaf 1 maart verandert dit. Je kunt nog steeds het aanvullend kindtegoed voor kinderen op het voortgezet onderwijs aanvragen. Alleen gaat dit voortaan via deze website en niet meer via de website van Stichting Leergeld. Zo heb je alles over het kindtegoed van je kind op één plek.

Let op: Voor kinderen op de basisschool kan geen extra kindtegoed worden aangevraagd.

Aanvraag indienen extra kindtegoed voor voortgezet onderwijs

Vanaf 1 maart vul je deze aanvraag via Dordtpas in. Om zeker te zijn dat het over jouw kind gaat vragen wij om een kopie of een foto van de Dordtpas van je kind. Je aanvraag wordt zo snel mogelijk beoordeeld. Medewerkers van Dordtpas laten je zo snel mogelijk weten of je aanvraag is goedgekeurd en wanneer het tegoed op de Dordtpas van je kind staat. Het kan zijn dat zij contact met je opnemen om je situatie te bespreken. Verder verandert er voor niets en blijven alle voorwaarden hetzelfde. 

Klik op onderstaande button om het extra kindtegoed aan te vragen. Je wordt doorgeleid naar de gemeentepagina waar je het aanvraagformulier kunt invullen. Zorg dat je jouw Dordtpas bij de hand hebt.

Het extra kindtegoed kan worden besteed aan:

  • Computer
  • Fiets
  • Schoolspullen
  • Contributie voor sportverenigingen
  • Creatieve cursussen
  • Muziekles
  • Sportbenodigdheden
  • Zwemlessen


Bekijk het aanbod.

Heb je nog vragen?

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over het kindtegoed. Ga naar de veelgestelde vragen voor meer informatie over Dordtpas en het Kindtegoed Voortgezet Onderwijs. Kom je er niet uit? Bel naar 14078 of kom langs bij ons open spreekuur op het Werkplein bij de Sociale Dienst (Spuiboulevard 298), iedere donderdag tussen 9 en 12 uur. Ook kun je ons contactformulier invullen of een afspraak maken bij de balie.

Veelgestelde vragen

Alleen kinderen op het voorgezet onderwijs kunnen extra kindtegoed aanvragen. Kinderen in de basisschoolleeftijd hebben het volledige tegoed op hun pas staan en kunnen dan ook geen extra tegoed aanvragen.

Je kunt maximaal 290 euro extra kindtegoed aanvragen. Deze kun je gebruiken voor het betalen van de contributie voor je sportvereniging of zwemles, de aanschaf van een computer of fiets en ook het betalen van een cursus of sportbenodigdheden.

Je kunt je aanvraag doen via het aanvraagformulier van de gemeente Dordrecht. Je ontvangt dan zo snel als mogelijk reactie.

Je ontvangt na het indienen zo snel mogelijk een reactie van de gemeente Dordrecht. Als je aanvraag direct wordt goedgekeurd ontvang je bericht dat het extra tegoed op je pas is geplaatst. Mogelijk neemt de gemeente Dordrecht even contact met je op om kort uw aanvraag en situatie te bespreken.

Zodra je bericht van de gemeente Dordrecht hebt ontvangen dat je aanvraag voor het extra tegoed is goedgekeurd.

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks een nieuwsbrief.

Download de app

Nu alle acties op één plek, altijd bij de hand

Afbeelding Dordtpas app