Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Ga direct naar: Cookie melding

Hoe werkt het?

Met Dordtpas haal je alles uit je stad. Ga gratis naar de film, musea en attractieparken. Met korting sporten, koffiedrinken, uit eten en naar workshops. Zoveel acties, zo weinig tijd. Haal nu alles eruit wat erin zit!

Voor wie is het?

Kort antwoord: voor iedereen. Langer antwoord: ja, écht iedereen: jong of jong van geest, Dordtenaar en Dordtfan, stadsmuis en natuurgek, er is voor iedereen iets te beleven. Ouders in Dordrecht bestellen een pas voor hun kinderen voor maar € 12,50! Dus pak je pas, trommel een familielid, vriend of vage kennis op en ga samen op pad in Dordt. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg.

Krijg jij een gratis Dordtpas?

Personen in Dordrecht met een laag inkomen komen in aanmerking voor een gratis pas. Heb jij op 1 december een bijstandsuitkering, dan wordt de pas automatisch naar je opgestuurd. Zo niet, dan kun je de pas zelf gratis aanvragen. Meer weten over Dordtpas voor minima? Klik dan hier. Doe de check en kijk of jij recht hebt op een gratis pas! 

Krijg jij een Dordtpas met tegoed?

Mantelzorgers en ook de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen hebben recht op een Dordtpas met tegoed. Lees hier over het kindtegoed. Ben je mantelzorger dan kom je misschien in aanmerking voor een pas met tegoed. Lees hier alles over mantelzorgtegoed.

hoe vraag je dordtpas aan

Kom ik in aanmerking voor een gratis pas of korting?

Beantwoord de onderstaande vragen, dan weet je of jij in aanmerking komt voor een gratis pas of pas met tegoed.

Woon je in Dordrecht?

Veelgestelde vragen

Waar je woont maakt niet uit, de Dordtpas is voor iedereen. Ja, écht iedereen: jong en oud, Dordtenaar en liefhebber van Dordt, er is voor iedereen iets te beleven.

De Dordtpas is een kortingspas. Met de pas kun je gratis of met korting meedoen aan het brede aanbod aan culturele, recreatieve en sportieve voorzieningen. In Dordrecht en daarbuiten. Denk aan een gratis museumbezoek, met korting poffertjes eten of een dagje naar Diergaarde Blijdorp. Het aanbod wordt het hele jaar aangevuld. Bekijk hier alle acties.

Een Dordtpas kost € 50,-. Een pas voor kinderen van 4 t/m 17 jaar uit Dordrecht kost slechts € 12,50, bij aankoop van minimaal één pas door de ouder of verzorger. Heb je een voucher als vrijwilliger of als mantelzorger en woon je in Dordrecht? Ook dan kun je rekenen op het verlaagde tarief van € 12,50 voor jouw kind(eren).

Heb je een laag inkomen en kinderen? Dan komen jij en jouw kinderen misschien in aanmerking voor een pas met tegoed. Lees hier alles over het kindtegoed. Ben je mantelzorger? Dan kom je misschien ook in aanmerking voor een pas met tegoed. Meld je aan bij MEE-Mantelzorg en kijk of je in aanmerking komt voor een gratis Mantelzorg-pas met een tegoed.

Mantelzorgers en ook de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen hebben recht op een Dordtpas met tegoed. Lees hier over kindtegoed. Ben je mantelzorger dan kom je misschien in aanmerking voor een pas met tegoed. Lees hier alles over mantelzorgtegoed.

Ja, je kunt een gratis Dordtpas aanvragen via de website of bij de Stadswinkel.

Dordtpas voor vrijwilligers

Werkt jouw organisatie met vrijwilligers en is deze gevestigd in Dordrecht? Dan kan je via Inzet078! voor je vrijwilligers een Dordtpas aanvragen met 50% korting of zelfs gratis! Wil je weten wat de Dordtpas allemaal voor vrijwilligers doet? Bekijk de speciale pagina voor vrijwilligers.

Dordtpas voor studenten

Ben jij voltijd MBO of HBO student en studeer en woon je in Dordrecht? Dan kun je een Dordtpas aanvragen met 50% korting. Bekijk de speciale studentenpagina voor meer informatie over het aanvragen van de Dordtpas.

Wat krijg je?

Met de Dordtpas kun je van januari tot en met december gratis of met korting meedoen aan allerlei acties en gebruikmaken van voorzieningen in Dordrecht. Je bezoekt gratis de leukste musea, gaat zomaar een avondje naar de bios, met korting sporten, koffiedrinken en naar de leukste attractieparken. Daarnaast vind je alle acties in de app en inspiratie in je mail. 

Voorbeeld van Dordtpas mail
De leukste acties in je mailbox
Voorbeeld van Dordtpas app
Vanaf 1 januari in de app

Een Dordtpas heb je er zo uit!

Een Dordtpas kost € 50,- . Daarvoor krijg je gratis toegang of korting op vele acties. Haal nu echt alles uit je stad! 

In onderstaand rekenvoorbeeld zie je hoe veel voordeel de Dordtpas jou kan bieden:

Heb je een vouchercode gekregen? Deze kun je invullen tijdens het bestellen.

Jouw eigen Dordtpas-account

Met Mijn Dordtpas haal je nóg meer uit je pas! Maak nu jouw account aan.

Hier vind je alles over jouw passen, de acties die je hebt gedaan en hoeveel je al hebt bespaard. Handig!

Rekentabel

Doe de check!

Bepaalde personen uit Dordrecht komen in aanmerking voor een gratis Dordtpas of pas met korting. Daarnaast ontvangen mantelzorgers en kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een pas met tegoed. Krijg jij ook een gratis pas? Check het hieronder!

Afbeelding Dordtpas

Dit is de Dordtpas

  • Voor € 50,- een jaar lang het beste uit je stad
  • Kunst, sport en horeca, gratis of met korting
  • Geldig tot en met 31 december 2024
Dordtpas bestellen Meer over Dordtpas
Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks een nieuwsbrief.

Download de app

Nu alle acties op één plek, altijd bij de hand

Afbeelding Dordtpas app