Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Ga direct naar: Cookie melding

Alles voor minima

Met de Dordtpas haal je alles uit je stad en is er voor ieder wat wils. Van het eten van een overheerlijke pizza tot een gratis stadswandeling maken. Bekijk hier alle leuke acties. Wil je weten hoeveel voordeel je uit de Dordtpas haalt? Bekijk dan het voorbeeld hieronder.

Actieblok 2024

Krijg jij een gratis Dordtpas?

Personen in Dordrecht met een laag inkomen komen in aanmerking voor een gratis pas. Had jij op 1 december een bijstandsuitkering? Dan wordt de pas automatisch naar je opgestuurd. Zo niet, dan kun je de pas zelf gratis aanvragen. Doe de check en kijk of jij recht hebt op een gratis pas!

Wie krijgt een Dordtpas met tegoed?

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een pas met tegoed. Wil je meer weten over het kindtegoed? Klik dan hier.

 

Exclusieve acties voor minima

Dordtpas heeft voor minima exclusieve acties waar je gebruik van kunt maken. Houd deze pagina in de gaten want hier plaatsen we regelmatig updates over nieuwe acties.

OV foto
Ook in 2024: OV-regeling voor Dordtse minima

Ook in 2024 kunnen Dordtse minima met hun Dordtpas een OV-daluren kortingsabonnement binnen de Dordtse regio aanvragen. Ben je ouder dan 18 maar nog niet AOW gerechtigd, dan kun je een kortingsabonnement aanvragen. AOW-gerechtigden kunnen een gratis abonnement aanvragen. Klik hier voor alle informatie en het aanvragen van het nieuwe OV-daluren kortingsabonnement.

LET OP! Het Dalvoordeel abonnement (voor inwoners tot AOW-gerechtigde leeftijd) en het Dal Vrij abonnement kunnen niet worden gecombineerd met andere kortingsproducten of reisproducten waarbij je achteraf betaalt, zoals NS Flex. Wilt je toch van beide abonnementen gebruik maken, adviseren wij je een tweede ov-chipkaart aan te schaffen. Dit kan via www.ov-chipkaart.nl.

Voor meer informatie over de mogelijkheden om reisproducten te combineren kun je contact opnemen met Qbuzz (of: de vervoerder waar je een reisproduct afneemt).

bieb aan zet
Gratis bibliotheek abonnement voor minima

Ook in 2024 kunnen alle Dordtenaren met een laag inkomen op vertoon van de Dordtpas een gratis compleet jaarabonnement bij de Bibliotheek AanZet afsluiten. Je kunt voor het afsluiten van het abonnement terecht bij Stadsbibliotheek Dordrecht, Bibliotheek Dordrecht Crabbehof en Bibliotheek Dordrecht Stadspolders.

 

Gratis Dordtpas aanvragen

Bekijk hieronder het filmpje over het aanvragen van jouw Dordtpas.

Doe de check

Sommige personen uit Dordrecht komen in aanmerking voor een gratis Dordtpas of pas met korting. Daarnaast ontvangen mantelzorgers en kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een pas met tegoed. Krijg jij ook een gratis pas? Check het hieronder.

Kom ik in aanmerking voor een gratis pas of korting?

Beantwoord de onderstaande vragen, dan weet je of jij in aanmerking komt voor een gratis pas of pas met tegoed.

Woon je in Dordrecht?

Inkomensgrenzen

De grens ligt bij 140% van het minimuminkomen. Komt het gezin waar je woont niet boven die grens uit? Dan krijg jij een Dordtpas.

 

Niet pensioengerechtigd

Alleenstaande (ouder) - € 1.797,36 netto/maand
Getrouwd/samenwonend - € 2.587,66 netto/maand
Gehuwd/samenwonend met minimaal 1 kind +12jaar - € 2.751,06 netto/maand

Pensioengerechtigd

Alleenstaande (ouder) - € 1.996,06 netto/maand
Getrouwd/samenwonend - € 2.705,25 netto/maand
Gehuwd/samenwonend met minimaal 1 kind +12jaar - € 2.898,48 netto/maand

Zelfstandigen

Alleenstaande (ouder) - € 19.061,25 netto/jaar
Getrouwd/samenwonend - € 27.181,59 netto/jaar
Gehuwd/samenwonend met minimaal 1 kind +12jaar - € 29.123,13 netto/jaar

Veelgestelde vragen

Waar je woont maakt niet uit, de Dordtpas is voor iedereen. Ja, écht iedereen: jong en oud, Dordtenaar en liefhebber van Dordt, er is voor iedereen iets te beleven.

De Dordtpas is een kortingspas. Met de pas kun je gratis of met korting meedoen aan het brede aanbod aan culturele, recreatieve en sportieve voorzieningen. In Dordrecht en daarbuiten. Denk aan een gratis museumbezoek, met korting poffertjes eten of een dagje naar Diergaarde Blijdorp. Het aanbod wordt het hele jaar aangevuld. Bekijk hier alle acties.

Een Dordtpas kost € 50,-. Een pas voor kinderen van 4 t/m 17 jaar uit Dordrecht kost slechts € 10,- , bij aankoop van minimaal één pas door de ouder of verzorger. Heb je een voucher als vrijwilliger of als mantelzorger? Ook dan kun je rekenen op het verlaagde tarief van € 12,50 voor jouw kind(eren).

Heb je een laag inkomen en kinderen? Dan komt je kinderen misschien in aanmerking voor een pas met tegoed. Lees hier alles over het kindtegoed. Ben je mantelzorger dan kom je misschien in aanmerking voor een pas met tegoed. Lees hier alles over mantelzorgtegoed.

 

Mantelzorgers en ook de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen hebben recht op een Dordtpas met tegoed. Lees hier over kindtegoed. Ben je mantelzorger dan kom je misschien in aanmerking voor een pas met tegoed. Lees hier alles over mantelzorgtegoed.

Ja, je kunt een gratis Dordtpas aanvragen via de website of bij de Stadswinkel.

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks een nieuwsbrief.

Download de app

Nu alle acties op één plek, altijd bij de hand

Afbeelding Dordtpas app