Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Ga direct naar: Cookie melding

Alles over kindtegoed

Met de Dordtpas haal je alles uit je stad en is er voor ieder wat wils. Van het eten van een overheerlijke pizza tot een gratis stadswandeling maken. Bekijk hier alle leuke acties.

Kindtegoed besteden

Het tegoed op je pas hangt af van je leeftijd. Kinderen op de basisschool ontvangen € 300,- en kinderen op het voortgezet onderwijs - € 500,-. Let op: alleen kinderen op het voortgezet onderwijs kunnen maximaal € 290,- extra tegoed aanvragen. Heb je dit nodig? Vraag het dan hier aan.

Krijg jij een Dordtpas met kindtegoed?

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen ontvangen de pas gratis én met tegoed. Klik hier voor de inkomensgrenzen of doe direct de reductiecheck om te zien of je hiervoor in aanmerking komt.

 

Doe de check

Sommige personen uit Dordrecht komen in aanmerking voor een gratis Dordtpas of pas met korting. Daarnaast ontvangen mantelzorgers en kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een pas met tegoed. Krijg jij ook een gratis pas? Check het hieronder.

Kom ik in aanmerking voor een gratis pas of korting?

Beantwoord de onderstaande vragen, dan weet je of jij in aanmerking komt voor een gratis pas of pas met tegoed.

Woon je in Dordrecht?

Inkomensgrenzen

De grens ligt bij 140% van het minimuminkomen. Komt het gezin waar je woont niet boven die grens uit? Dan krijg je een Dordtpas. Alleen voor een gezin (gehuwd/samenwonend met minimaal 1 kind +12 jaar) geldt een inkomensnorm van 150%.

Niet-pensioengerechtigd

Alleenstaande (ouder) - € 1673,92 netto/maand
Getrouwd/samenwonend - € 2.391,31 netto/maand
Gehuwd/samenwonend met minimaal 1 kind +12jaar - € 2.562,12 netto/maand

Pensioengerechtigd

Alleenstaande (ouder) - € 1.862,94 netto/maand
Getrouwd/samenwonend - € 2.530,08 netto/maand
Gehuwd/samenwonend met minimaal 1 kind +12jaar - € 2.710,80 netto/maand

Zelfstandigen

Alleenstaande (ouder) - € 19.061,25 netto/jaar
Gehuwd/samenwonend - € 27.181,59 netto/jaar
Gehuwd/samenwonend met minimaal 1 kind +12jaar - € 29.123,13

Veelgestelde vragen

Voor kinderen die vóór 1 oktober 2024 12 jaar worden geldt dat zij een VO tegoed ontvangen. Deze staat per 1 januari 2024 op de pas en hoeft niet meer aangevraagd te worden bij Leergeld.

Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar die een Dordtpas met tegoed hebben kunnen dit gebruiken om een fiets te kopen. Je betaalt € 150,- (basisschool) of € 250,- (voortgezet onderwijs) uit je Dordtpastegoed. Om gebruik te maken van het tegoed op de Dordtpas koop je een fiets bij een fietsenwinkel die is aangesloten als partner van de Dordtpas. Ga hiervoor naar alles over kindtegoed en filter op fietsen.

Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar mogen maximaal € 50 van hun Dordtpastegoed gebruiken voor de aanschaf van sportspullen. Voor kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar geldt dat maximaal € 100 mag worden uitgegeven aan sportspullen. Om gebruik te maken van het tegoed op de Dordtpas koop je sportspullen bij een sportzaak die is aangesloten als partner van de Dordtpas. Ga hiervoor naar alles over kindtegoed en filter op sportspullen.

 

Met het afschaffen van de vrijwillige ouderbijdrage, kun je het Kindtegoed niet meer besteden aan schoolactiviteiten zoals schoolreisjes of excursies. Kinderen op de middelbare school mogen nog maximaal € 50 euro gebruiken voor schoolkosten die de school niet betaald. Het gaat hierbij om spullen die verplicht zijn en langer dan een jaar meegaan. Denk hierbij aan: een atlas, woordenboek, agenda, rekenmachine, schriften, multomappen, pennen, gereedschap, sportkleding en praktijkkleding. Klik hier voor aanbieders van schoolspullen en filter op 'school'.

Kinderen in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar die een Dordtpas met tegoed hebben kunnen dit gebruiken om een keer in de middelbare school periode een computer te kopen. Je betaalt de aanschafprijs zelf en maximaal € 300,- uit je Dordtpastegoed. Om gebruik te maken van het tegoed op de Dordtpas koop je een computer bij een computer aanbieder die is aangesloten als partner van de Dordtpas. Ga hiervoor naar alles over kindtegoed en filter op computer.

 

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks een nieuwsbrief.

Download de app

Nu alle acties op één plek, altijd bij de hand

Afbeelding Dordtpas app