Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Ga direct naar: Cookie melding

Extra Kindtegoed

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen hebben recht op een gratis pas met tegoed. Het tegoed is afhankelijk van het onderwijs dat wordt gevolgd: basisonderwijs of voortgezet onderwijs.

Basisonderwijs - €300,-
Voortgezet onderwijs - €500,-

Kinderen die basisonderwijs volgen ontvangen het volledige tegoed op de pas. Zij kunnen geen extra tegoed aanvragen.

Alleen kinderen op het voorgezet onderwijs kunnen extra kindtegoed aanvragen. Kinderen in de basisschoolleeftijd hebben het volledige tegoed op hun pas staan en kunnen dan ook geen extra tegoed aanvragen.

Je kunt maximaal 290 euro extra kindtegoed aanvragen. Deze kun je gebruiken voor het betalen van de contributie voor je sportvereniging of zwemles, de aanschaf van een computer of fiets en ook het betalen van een cursus of sportbenodigdheden.

Je kunt je aanvraag doen via het aanvraagformulier van de gemeente Dordrecht. Je ontvangt dan zo snel als mogelijk reactie.

Je ontvangt na het indienen zo snel mogelijk een reactie van de gemeente Dordrecht. Als je aanvraag direct wordt goedgekeurd ontvang je bericht dat het extra tegoed op je pas is geplaatst. Mogelijk neemt de gemeente Dordrecht even contact met je op om kort uw aanvraag en situatie te bespreken.

Zodra je bericht van de gemeente Dordrecht hebt ontvangen dat je aanvraag voor het extra tegoed is goedgekeurd.

Staat je antwoord er niet tussen?

Bekijk alle veelgestelde vragen of neem contact met ons op.
Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks een nieuwsbrief.

Download de app

Nu alle acties op één plek, altijd bij de hand

Afbeelding Dordtpas app