Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Ga direct naar: Cookie melding

OV-abonnement aanvragen

Ja. zonder geldige Dordtpas kun je geen gebruik maken van het OV-daluren Kortingsabonnement.

 

Je hebt een persoonlijke OV-chipkaart nodig om te kunnen reizen en deze actie te kunnen gebruiken. Vraag de OV-chipkaart aan op www.OV-chipkaart.nl. Dit kost eenmalig € 7,50. 

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een OV-chipkaart? Ga dan naar één van de spreekuren voor digitale zaken bij de bibliotheken in Dordrecht.

 

Voor het gratis daluren abonnement geldt dat deze te gebruiken is in alle Stadsbussen in de gemeente Dodrecht. Voor het 40% korting abonnement geldt dat deze te gebruiken is voor de Qbuzz-bussen in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem.

 

Als daluren gelden: op maandag t/m vrijdag na 09:00, op zaterdag en zondag de hele dag en op officiële feestdagen de hele dag. Let op: er geldt geen eindtijd voor dit abonnement. Deze is alleen niet geldig tussen 06.00 uur en 09.00 uur.

 

Als daluren gelden: op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 16.00 uur en tussen 18.30 - 06.30 uur.
Op zaterdag en zondag de hele dag.
Op officiële feestdagen de hele dag.

 

Vanaf januari 2023 is er een nieuwe regeling voor inwoners van Dordrecht om in de daluren gratis of met 40% korting in het openbaar vervoer te reizen in de stadsbussen van Qbuzz.

 

De regeling is voor iedereen met een laag inkomen en die daardoor een gratis Dordtpas ontvangen.

Wil je weten of je voor een Dordtpas in aanmerking komt? Controleer dit dan op deze pagina.

 

Dit is afhankelijk van je leeftijd. Ben je gepensioneerd (AOW-gerechtigd, ouder dan 66 jaar en 10 maanden), dan krijg je een Dalvrij abonnement, waarmee je in de daluren gratis kan reizen in de stadsbussen in Dordrecht.

Ben je nog niet gepensioneerd? Dan krijg je een da Dalvoordeel abonnement waarmee je met 40% korting kan reizen in de Qbuzz bussen in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem.

 

Jazeker. De Dordtpas voor 2024 kan worden aangevraagd via www.Dordtpas.nl of door een afspraak te maken op het stadskantoor van Dordrecht.

 

Nee, deze actie is speciaal voor inwoners met een laag inkomen, om hen te helpen het openbaar vervoer betaalbaar te houden.

 

Het abonnement komt na het invullen van het webformulier op je Ov-chipkaart te staan, dit kan 2 weken duren. Je ontvangt een bericht zodra je abonnement beschikbaar is. Let op! Je moet het abonnement nog wel activeren. Dit doe je op een OV-laadpaal. Doe dit binnen 30 dagen na ontvangst van de bevestiging, anders vervalt het abonnement.

Ga met je persoonlijke OV-chipkaart naar een automaat of het servicepunt van Qbuzz op het station van Dordrecht. Houd je de kaart voor de kaartlezer en kies 'Bestelling ophalen'. Volg daarna de instructies op het scherm om het abonnement op je OV chipkaart te laden.

 

Je vindt een ophaalautomaat bij jou in de buurt via de servicepuntenzoeker.

 

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons klantcontactcentrum op 14078. Heb je hulp nodig of lukt het niet online? Geen probleem, we helpen je graag. Dat kan met een afspraak bij de balie in het stadskantoor (https://webdiensten.drechtsteden.nl/internetafspraken_dordrecht/) of op het open spreekuur op het Werkplein. Het adres is Spuiboulevard 298 in Dordrecht en je kunt iedere donderdag van 9 tot 12 uur terecht.

 

Het Dalvoordeel abonnement (voor inwoners tot AOW-gerechtigde leeftijd) en het Dal Vrij abonnement kunnen niet worden gecombineerd met andere kortingsproducten of reisproducten waarbij je achteraf betaalt, zoals NS Flex. Wilt je toch van beide abonnementen gebruik maken, adviseren wij je een tweede ov-chipkaart aan te schaffen. Dit kan via www.ov-chipkaart.nl.

Voor meer informatie over de mogelijkheden om reisproducten te combineren kun je contact opnemen met Qbuzz (of: de vervoerder waar je een reisproduct afneemt).

Het aanvragen van je nieuwe OV-abonnement werkt hetzelfde als afgelopen jaar. Meldt je aan via het aanmeldformulier op de OV-pagina: https://www.dordtpas.nl/ov-aanvragen.

 

Je ontvangt een week of 2 voor het aflopen van het abonnement bericht van Dordtpas als je ook dit jaar recht hebt op het abonnement. Omdat Dordtpas niet uw persoonlijke OV-account kan inzien, raden wij u aan zelf te controleren wanneer uw abonnement verloopt.

Ga daarvoor naar www.ov-chipkaart.nl en klik rechtsboven op ‘Mijn OV-chip’. Maak een account aan of log direct in als u al een account hebt. Als u ingelogd bent, ziet u welke reisproducten en abonnementen er op uw kaart staan en tot wanneer deze geldig zijn. De verwerking van uw nieuwe aanvraag bij Dordtpas duurt in totaal maximaal 10 dagen.

Staat je antwoord er niet tussen?

Bekijk alle veelgestelde vragen of neem contact met ons op.
Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks een nieuwsbrief.

Download de app

Nu alle acties op één plek, altijd bij de hand

Afbeelding Dordtpas app