Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Ga direct naar: Cookie melding

musea in Dordt: Haal alles uit de kunst

Dordtmuseum
tip

Dordt barst van de mooie musea. Niet normaal! Ontdek 6 eeuwen schilderkunst, loop langs de grote verzameling van Huis van Gijn of leer meer over de Nederlandse geschiedenis. Pak snel je pas en haal alles uit de kunst!

Wat kun je doen dan?

Tja, we kunnen beter zeggen, wat niet? Want met je pas mag je onbeperkt naar alle musea in Dordrecht. Neem een kijkje in het Onderwijsmuseum en waan je even terug in een oud klaslokaal. Dat ziet er toch ietsje anders uit! Of loop langs de gigantische verzameling van Simon van Gijn (1836-1922) in zijn villa Huis van Gijn. Van historieprenten, scheepsmodellen en wapens tot meubels, zilver en speelgoed: alles ziet er nog precies zo uit als toen hij er woonde. Wat een spullen!

Onbeperkt gratis naar Dordtse musea

Met je Dordtpas kun je onbeperkt kunst en cultuur in Dordt ontdekken. En da’s voor iedereen leuk. Ja, echt iedereen: jong of oud, kunstfanaat of museumgroentje, alleen of met je hele familie, er is altijd wel iets te doen! Zo kom je nog eens ergens. Een kleine greep uit het aanbod:

MuseumDordt
Huis van Gijn

Wat dacht je van...?

  • Dordrechts museum: meer dan zes eeuwen schilderkunst, van Van Gogh en Appel tot moderne kunst. Kun je gewoon overslaan wat je niet mooi vindt.
  • Het Onderwijsmuseum: schreven jouw opa en oma met inkt, of nog met een griffel? Het klaslokaal zag er toen ook heel anders uit. Dat wil je even zien!
  • Het Hof van Nederland: wist je dat… je hier alles komt te weten over de geschiedenis van Nederland? Van houthandel tot staalfabrieken en het leven met water tot de Gouden Eeuw van Dordrecht.
  • Huis van Gijn: bekijk de gigantische verzameling van Simon van Gijn in zijn mooie negentiende eeuwse villa. Hij was er hartstikke trots op, je zult wel zien waarom!

En er is nog zoveel meer!

Met zoveel mooie musea in Dordt ben je voorlopig nog niet uitgekeken. En heb je na het museum trek gekregen, of dorst? Dan pak je weer je Dordtpas en krijg je korting op bijv. poffertjes of een lekker bakkie koffie. Dus: wat ga jij als eerste doen met je pas?

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks een nieuwsbrief.

Download de app

Nu alle acties op één plek, altijd bij de hand

Afbeelding Dordtpas app