Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Ga direct naar: Cookie melding

'De Dordtpas is een cadeautje waarmee ik leuke dingen kan doen'

Mantelzorger Marja
review

Marja Jonker is mantelzorger. We spreken haar in het Onderwijsmuseum over de zorg voor haar vader, wat mantelzorg voor haar betekent en hoe de Dordtpas haar een stukje plezier en waardering geeft.

‘Zorgen is iets dat in je zit. Dat gaat vanzelf. Ik heb het niet nodig, maar een stukje waardering is toch fijn. Ik zie het krijgen van de Dordtpas als een cadeautje waardoor ik leuke dingen kan doen. Het grappige is dat het mijn vader zelf was die me erop wees dat ik de Dordtpas kon aanvragen, zegt ze met een knipoog.’

Waardeer jezelf

Waar het om gaat is jezelf even de ruimte te gunnen om los te komen van je zorgtaak. Vaak realiseren mantelzorgers zich niet hoe heftig het kan zijn. Voel je zeker niet te trots om dit cadeautje aan te pakken.

Uiteindelijk merk je pas hoe waardevol het is als je iets overkomt en zelf zorg nodig hebt. Het is zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend voor een ander te zorgen. Je mag jezelf dus zeker waarderen hiervoor!

De Dordtpas is ideaal!

De pas biedt mij vele voordelen. Het is bijvoorbeeld ideaal dat ik er gratis mee kan parkeren bij het Albert Schweizer ziekenhuis. Maar het brengt me vooral ook op plekken, zoals het Onderwijsmuseum, waar ik normaal gesproken niet zo snel zou komen. Dit is een leuk uitje met mijn gezin en compenseert zo de tijd die ik door het zorgen voor mijn vader met mijn gezin soms moet missen.

Maar ook voor mijzelf doe ik er leuke dingen mee. Van de 100 euro vrij besteedbaar tegoed ben ik een keer lekker naar kapper van Pelt geweest en heb ik ook een leuk boek gekocht bij boekhandel Vos en van der Leer. Er zijn veel ondernemers aangesloten bij de Dordtpas dus er is voor iedereen, zowel jong als oud, iets leuks te vinden.

 

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks een nieuwsbrief.

Download de app

Nu alle acties op één plek, altijd bij de hand

Afbeelding Dordtpas app