Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Ga direct naar: Cookie melding

Algemeen

Waar je woont maakt niet uit, de Dordtpas is voor iedereen. Ja, écht iedereen: jong en oud, Dordtenaar en liefhebber van Dordt, er is voor iedereen iets te beleven.

Een pasjaar is gelijk aan een kalenderjaar. Een pas voor het huidige pasjaar (2024) kan tot 22 november 2024 worden aangeschaft. Aanvragen die wij na 22 november 2024 binnenkrijgen, leiden tot een eventuele toekenning van een Dordtpas voor het pasjaar 2025.

De Dordtpas ligt binnen tien werkdagen na bestelling op je mat. Heb je een pas aangevraagd, dan toetsen we jouw aanvraag binnen een week. Is je aanvraag goedgekeurd, dan sturen we de pas binnen een week naar je op. Je krijgt de pas dus binnen twee weken. Is je aanvraag afgewezen, dan ontvang je een mail met de reden van de afwijzing.

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot met 17.00 uur op 14 078, of vul hier het contactformulier in.

Je kunt voor vragen ook terecht bij de balie van de Stadswinkel.

Openingstijden Stadswinkel:
Maandag: 09.00 - 12.00 uur
Dinsdag: 14.00 - 19.30 uur
Woensdag: 09.00 - 12.00 uur
Donderdag: 14.00 - 19.30 uur
Vrijdag: 09.00 - 12.00 uur

Maak een afspraak. Het adres van de Stadswinkel is Spuiboulevard 300, 3311 GR Dordrecht. Toon routebeschrijving.

Een Dordtpas kost € 50,-. Een pas voor kinderen van 4 t/m 17 jaar uit Dordrecht kost slechts € 10,- , bij aankoop van minimaal één pas door de ouder of verzorger. Heb je een voucher als vrijwilliger of als mantelzorger? Ook dan kun je rekenen op het verlaagde tarief van € 12,50 voor jouw kind(eren).

Heb je een laag inkomen en kinderen? Dan komt je kinderen misschien in aanmerking voor een pas met tegoed. Lees hier alles over het kindtegoed. Ben je mantelzorger dan kom je misschien in aanmerking voor een pas met tegoed. Lees hier alles over mantelzorgtegoed.

 

Niets! Je kunt ‘m in principe meteen gebruiken. In de brief die erbij zit staat jouw pasnummer (laatste 8 cijfers onder de barcode op achterzijde van de Dordtpas). Log met dit pasnummer en je geboortedatum in bij Mijn Dordtpas zodat je straks alle info hebt over je pas(sen), acties die je hebt gedaan, hoeveel tegoed je nog over hebt en hoeveel je hebt bespaard.

Ja, dat kan. Houd er wel rekening mee dat, als je niet ingeschreven staat in de gemeente Dordrecht, de Dordtpas dan €50,- kost. De korting (een Dordtpas voor €12,50) voor kinderen is alleen geldig als ook minimaal één van de ouders of verzorgers die in Dordrecht woont en ingeschreven staat, een Dordtpas aanschaft voor het reguliere tarief. Of als ze hem aanschaffen met een voucher voor mantelzorgers/vrijwilligers.

Ja, dat kan. Check wel of het rendabel is om een pas aan te schaffen voor kinderen onder de drie jaar. Veel acties zijn voor kinderen onder de drie jaar gratis.

Nee, kinderen die buiten Dordrecht wonen kunnen de pas niet voor €12,50 kopen. Gewoon bestellen kan natuurlijk wel, de Dordtpas kost dan €50,-. 

Je DigiD is jouw persoonlijke online identiteitsbewijs, net zoals je identiteitskaart of paspoort. De site vult dan ook veel gegevens voor jou en eventuele gezinsleden in. Verhuizingen worden automatisch doorgegeven. Zo kunnen we onder andere zien of je in Dordrecht woont. Meer weten over DigiD? Gaan dan naar www.digid.nl.

Kinderen uit Dordtse minimagezinnen en mantelzorgers komen in aanmerking voor een (gratis) Dordtpas met tegoed. Ga voor meer informatie naar de pagina Wie krijgt tegoed?

Heb je een laag inkomen en kinderen? Dan komt je kinderen misschien in aanmerking voor een pas met tegoed. Lees hier alles over het kindtegoed. Ben je mantelzorger dan kom je misschien in aanmerking voor een pas met tegoed. Lees hier alles over het mantelzorgtegoed.

Ja, je kunt een gratis Dordtpas aanvragen via de website of bij de Stadswinkel.

Heb je een pas aangevraagd, dan toetsen we jouw aanvraag binnen een week. Is je aanvraag goedgekeurd, dan sturen we de pas binnen een week naar je op. Je krijgt de pas dus binnen twee weken. Is je aanvraag afgewezen, dan ontvang je een mail met de reden van de afwijzing.

Nee, aanvragen per post is niet mogelijk. Heb je geen toegang tot het internet? Dan neem je de juiste inkomensbewijzen, zoals hierboven genoemd, en je legitimatiebewijs mee naar de Stadswinkel

Nee, tegen een afwijzing voor de Dordtpas is geen bezwaar mogelijk. Wel kun je aangeven dat je het niet eens bent met de beslissing via het contactformulier of bij de Stadswinkel.

Het adres waar je ingeschreven staat is het geldende adres en geef je dus door tijdens de aanvraag. Het adres waar je daadwerkelijk verblijft kan wél worden opgeven als postadres.

Een pas voor het pasjaar 2024 kan tot 22 november 2024 worden aangeschaft. Aanvragen die wij na 22 november 2024 binnenkrijgen, leiden tot een eventuele toekenning van een Dordtpas voor het pasjaar 2025.

Heb je geen toegang tot het internet? Ook dan haal je met Dordtpas het beste uit je stad! Voor het gebruiken van de pas heb je geen internet nodig. Vraag de pas makkelijk aan bij de Stadswinkel. 

Bij het bestellen van een pas tegen kindtarief controleren we of het kind in Dordrecht woont. Als je kind niet bij jou (in Dordrecht) staat ingeschreven, kun je daarom online geen pas tegen kindtarief aanschaffen. Om deze pas toch aan te schaffen kun je terecht bij de Stadswinkel tijdens openingstijden.

Heb je een Dordtpasvoucher ontvangen, dan kun je daarmee gratis de Dordtpas aanvragen. Ga hiervoor in het menu naar Dordtpas Bestellen. Klik op de tekst vouchercode invullen. Vul hier de vouchercode in die op de Dordtpasvoucher staat. Rond daarna de bestelling af.

Let op! Wil je ook een Dordtpas bestellen tegen het kindtarief van €12,50? Doe dat dan in dezelfde sessie. 

Hoe vraag je een Dordtpas aan?

Staat je antwoord er niet tussen?

Bekijk alle veelgestelde vragen of neem contact met ons op.
Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks een nieuwsbrief.

Download de app

Nu alle acties op één plek, altijd bij de hand

Afbeelding Dordtpas app