Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

plezier buiten Dordt

tip
30 oktober 2019

Wou je zeggen dat er nog iets buiten Dordt is dan? Grapje. Hoewel je je in Dordt absoluut niet hoeft te vervelen, kun je met de Dordtpas ook buiten de stad van alles doen. Verlaat het eiland en ontdek de leukste attractieparken, musea en bijzondere acties buiten Dordrecht. Een klein voorproefje:

Miniworld Rotterdam

Bomen, bossen en bussen, ze passen allemaal in je hand. In Miniworld ben je in 3 seconden van de Erasmusbrug bij de havens. En kijk, daar is een kleine Kinderdijk!

Blijdorp

Maak een wereldreis in één dag! Spot de haaien op de bodem van de oceaan, ga langs de ijsberen of bezoek een van de pasgeboren dieren in Blijdorp. En wil je vaker op avontuur, dan krijg je ook korting op je abonnement!

Het Omniversum
Omniversum

Het ene moment zit je nog in een filmzaal, het volgende zwem je diep in de oceaan. Bij Omniversum ontmoet je bijzondere dieren en ontdek je de mooiste plekken op aarde.

Plaswijckpark

Het hele jaar door spelen in de speeltuin, dierentuin én verkeerstuin van het Plaswijckpark. Je hebt het er maar druk mee.

Dierentuin Artis

Er kan er maar een de oudste dierentuin van Nederland zijn, en dat is dus Artis. Heel leuk om een dagje rond te lopen en apen, giraffes, vissen en allerlei andere bijzondere dieren te bekijken.

Escher in het Paleis

Houden je ogen je nou voor de gek, of is het Escher? Trappen die alle kanten opgaan, kubussen die niet kloppen, vissen die in vogels veranderen, deze kunstenaar houdt wel van een grafisch grapje.

Escher in het Paleis
Madurodam

Huizen aan het kanaal, de kaasmarkt, tulpenvelden… Bij Madurodam zie je heel Nederland in het klein. Je was nog nooit zo snel in Groningen!

Grachtenrondvaart Schuttevaer

Ook Utrecht is een mooie stad! Dat zie je vanzelf als je met een verwarmde boot door de grachten vaart met Schuttevaer. En dan is er ook nog eens een gids die je alle leuke dingen over de stad vertelt.

Meer?

Nog energie over? Ga dan naar de film, een van de bijzondere musea in Dordt of lekker iets eten en drinken. Met de Dordtpas is er voor iedereen iets te ontdekken. Jong of oud, stadsmuis of natuurgek. Zo haal je alles eruit wat erin zit!

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks een nieuwsbrief.

Download de app

Nu alle acties op één plek, altijd bij de hand

Let op!

Als gevolg van het coronavirus kun je de Dordtpas tijdelijk niet aanvragen bij de Stadswinkel. Wil je gebruikmaken van een Dordtpas-actie? Check dan eerst de site van de partner of dit mogelijk is.